Ohňostroj: F2, F3 a iné - aký si vybrať?

ohnostroj-F2

Ohňostroj: F2, F3 a iné - aký si vybrať? Ohňostroje sú už dlho symbolom osláv či dobrých správ. Či už ide o veľké verejné podujatie alebo malé zhromaždenie na dvore, ohňostroj má silu premeniť akúkoľvek udalosť na nezabudnuteľný zážitok. V tomto článku spolu preskúmame rôzne typy zábavnej pyrotechniky, ako sú ohňostroj F2 a F3, a poskytneme konkrétne odporúčania pre každú kategóriu. Vďaka tomu si budete vybrať presne taký ohňostroj, aký sa na vašu udalosť hodí.

Ohňostroj F2 vs. F3 - aký je rozdiel?

Ohňostroj nevyberá bežný človek často a preto môže byť problematické zorientovať sa v rôznych typoch ako je ohňostroj F2 či ohňostroj F3. Ohňostroje sa delia do rôznych kategórií na základe ich veľkosti, výkonu a zamýšľaného použitia. Nižšie si popíšeme tieto typy zábavnej pyrotechniky detailnejšie.

Ohňostroj F2 je ideálny pre menšie priestory

Ohňostroj F2 je určený na použitie v menších priestoroch, ako sú záhrady a dvory. Často sa prezýva ako malý alebo kompaktný ohňostroj. Ohňostroje F2 sú zvyčajne menej výkonné ako ohňostroje F3, ale stále poskytujú pôsobivé vizuálne efekty. Ohňostroj F2 je ideálny pre tých, ktorí si chcú vychutnať ohromujúce efekty bez potreby veľkých otvorených plôch. Aktuálne je predaj ohňostrojov kategórie F2 na Slovensku len pre osoby staršie ako 18 rokov.

Ohňostroj F2 - naše odporúčania

Ohňostroj F3 je vhodný pre väčšie podujatia

Ohňostroje F3 sú silnejšie ako ohňostroje F2 a sú určené na použitie vo väčších priestoroch, ako sú napríklad polia a iné otvorené priestranstvá. Vytvárajú väčšie a silnejšie vizuálne a zvukové efekty, vďaka čomu sú ideálne pre väčšie udalosti a verejné predstavenia, ako napríklad oslava Silvestra či svadba. Ohňostroj F3 sa aktuálne na Slovensku predáva len osobám starším ako 21 rokov.

Najlepšie odporúčania pre ohňostroje F3

Časté otázky o ohňostrojoch F2 a F3

ohnostroj-F3

Aký je rozdiel medzi ohňostrojmi F2 a F3?

Ohňostroje F2 (predaj od 18+) sú určené na použitie v menších priestoroch a sú menej výkonné ako ohňostroje F3 (predaj od 21+). Ohňostroj F3 je určený pre väčšie otvorené plochy a vytvára dramatickejšie vizuálne a zvukové efekty.

Môžem odpáliť ohňostroj ​​F3 na mojom dvore?

Ohňostroje F3 vyžadujú vďaka svojej sile a efektom viac priestoru. Je dôležité preveriť a dodržať miestne predpisy v mieste odpaľovania a zároveň dodržať inštrukcie výrobcov. Ak je priestor akokoľvek obmedzený, lepšou voľbou je ohňostroj F2.

Sú ohňostroje F2 bezpečné pre deti?

Aj keď sú ohňostroje F2 slabšie ako ohňostroje F3, mali by sa používať obzvlášť opatrne a len dospelými osobami. Deti by mali byť pri používaní akéhokoľvek druhu zábavnej pyrotechniky vždy v bezpečnom odstupe, pod dozorom a mali by sa prísne dodržiavať bezpečnostné pokyny.

Ako skladovať ohňostroje ​​F2 a F3?

Ohňostroje ​​F2 aj F3 skladujte na chladnom a suchom mieste, mimo zdrojov tepla alebo vznietenia. Uchovávajte ich mimo dosahu detí a domácich zvierat a dodržiavajte pokyny na skladovanie poskytnuté výrobcom.

Kedy je najlepší čas na nákup ohňostrojov F2 a F3?

Najlepší čas na nákup ohňostrojov nie je nejaký konkrétny dátum, keďže u nás nájdete kedykoľvek to, čo potrebujete. Všetky produkty v našom e-shope si navyše môžete kúpiť za výhodné ceny.

zabavna-pyrotechnika